Mennyi idős vagy? ilyen fotózás illik hozzád!

20151029_131118_dsc3850.jpg

 By: Balajti Mariann sztori fotós és kreatív producer 

Napjainkban a 10 évesek túl hamar felnőnek, a 20 évesek uralják a terepet, a 30 év feletti nők bár üdék és tapasztaltak a férfiaknak, státusz szimbólumnak már nem jók és akkor jöhet a 40 éves korosztály, vagy 50 és felette… ha esetleg elmúlt 60, akkor pedig már maga a múlt?

Nem! Nem ! És Nem! Én ezt nem fogadom el! El is mondom miért!

A 10 éves lányok sokszor önértékelési problémák miatt válnak, vagy inkább szeretnének hirtelen Nővé válni.

A 20 éves lányok valóban hamvasok, üdék, csinosak, náluk minden szép és jó, de nekik inkább a szerelmet, a romantikát kellene keresni e világon, vagy tapasztalatot gyűjteni. Nem pedig elfogadni, hogy státusz szimbólumok vagy inkább csak mellékes kellékek egy kapcsolatban.

A 30-as hölgyek elég érettek, még szépek is és ha nem volt szerencséjük akkor éppen a 20 évesekkel vannak versenyben hátha kifognak egy kedves, megértő férfit akit megálmodtak maguknak.

Gyorsan el is értünk a 40-50-60 és feletti korosztályokhoz, melyeket én most együttesen kezelek a felsorolásomban.

A média és a társadalmunk egyaránt az hiteti el velük, azt sulykolja beléjük, hogy kevesebbet érnek, mint a fentebb bemutatott korosztályok. Miért is? – kérdem én. Csak azért, mert már nem pont olyan a bőre vagy a teste, mint egy 20 évesnek? Na és? Számít ez? Amikor tudjuk jól, hogy hihetetlen varázslattal bírnak az érettebb nők.

Vegyük sorra, hogy mikor van itt az ideje egy igazán izgalmas és jó fotózásnak:

1. Tizenévesen

 Engedd, meg hogy, azonnal egy történettel kezdjem.

Kicsit pattanásos bőr, de gyönyörű arc és egy törékeny kis teremtés lépett be az anyukájával a műtermem ajtaján. Anyukát is és lányát is ismertem családi fotózásokon voltak nálam korábban. A kislány, aki már nem is annyira kislány, most mégis félénk volt. Ő jött hozzám fotózásra egyedül. Smink közben már beszélgettünk és megkértem az anyukát, hogy ne jöjjön be, maradjon kint. Elmesélt pár dolgot, nevetgéltünk és elkezdtük a vidám, jókedvű fotózást. Szép lassan kinyílt, mint egy virág. Ebben biztosan segített az is, hogy nő vagyok és azonnal megtaláltuk a közös hangot. Érezhető volt, hogyan erősödik az önbizalma a pozitív visszajelzéseimtől. A fotózás végén megölelt és megpuszilt, anyuka arcán hála volt. Amikor a végleges képek elkészültek és átadtam az anyuka ujjongva hívott fel, hogy mennyit segítettem a lányának, mennyire megváltozott, magabiztosabb lett. Még hetek múlva is láttam elismerő szavakat a közösségi oldalán a fotók mellé posztolva...

Igen, jól látod és én is így gondolom, hogy igen is van létjogosultsága a fotózásnak már ilyen fiatalon. Inkább így szerezzen önbizalmat, mint olyan emberektől akik észreveszik sebezhető kis lelkét és nem hezitálnak kihasználni azt.

Egy kis önbizalom növelő portré fotózás ebben a korban bármikor, bárkinek jól jöhet.

2. Huszonévesen

20151206_105058_dsc6776.jpg

 By: Balajti Mariann sztori fotós és kreatív producer 

Rengeteg 20-as éveiben járó lánnyal találkozóm a munkám során. Valami közös mindig van bennük, még akkor is, ha más-más iskolába járnak, ha „profi”modellek vagy ha nem. Mindegyikük szeretne kitűni a tömegből, megmutatni a világnak, a barátainak, hogy más, mint a többiek. Tulajdonképpen ez nem is baj, ugye? Hiszen elérkezett az idő, hogy kilépjenek a család kötelékéből, megmutassák mindenkinek, hogy ők is itt vannak, léteznek.. sőt! Kevésbé jellemző már rájuk az önbizalom hiány (,mint az előző korosztályban – hál’ istennek) de látszik, hogy keresik még az utat, a stílusukat, önmagukat. Maximálisan egyet értek velük, hogy szeretnének valami egyedit, valami különlegeset mutatni magukból. Éppen ezért az extrém fotózást szoktam ajánlani, ha nem rögtön ezzel keresnek meg a fiatalok. Egy ilyen alkalommal állatokkal (kígyókkal, pókokkal)  különleges helyszíneken (vízben, motoron) készülnek a fotók, egy a fontos bárhol, bárhogyan de nagyon kreatívan, hogy kihozzam belőlük a mélyen elrejtett egyediségüket. Sokan ebben az élet szakaszban házasodnak, éppen ezért egyre nagyobb teret kapnak az esküvői extrém sorozatok is.

Miért ne valósíthatná meg magát vagy mutathatná meg különlegességét egy huszonéves?!

3. Jöjjenek a 30 évesek a górcső alá

20170913_11085020170913_110850_dsc7080-edit.jpg

 By: Balajti Mariann sztori fotós és kreatív producer 

Én is ide tartozom, én is harmincas vagyok és még ráadásul nő is. Én sem vagyok kivétel. Szültem gyerekeket, dolgozom nap, mint nap, vezetem a háztartást, ezért hidd el, tudom mit érzel. Valóban, az alakom, már nem olyan, mint a 20-as éveimben és talán már annyira vad sem vagyok. Mégis nap, mint nap előtérbe kerül, hogy szeretnék csábító lenni, de persze nem kirívóan. Szeretnék hamvas lenni, de azért jó, hogy már nem vagyok 20 éves. Ha te is így érzel, akkor eljött az ideje egy igazi Glamour sorozatnak, ahol a nőieség kerül előtérbe, ahol egy kis retussal újra tökéletes lesz az a pici kis tökéletlenség ami már itt ott meglátszik rajtunk. Csupa csipke és selyem hangulata. Az a fantasztikus ebben, hogy nem csak magadnak, de a párodnak is tetszeni fogsz, mert a képeken csábító, kívánatos és izgalmas leszel. Meglátod, 20 év múlva, milyen jó lesz újra megnézni a képeket és átélni a fotózás pillanatait. A glamour képek, amiket kézhez veszel csodálatosak, az ember lányának új erőt adnak bármihez: az újra kezdéshez, a sporthoz, a változtatás első lépésének megtételéhez, az önbizalmad helyreállításához... vagy amit szeretnél. Hidd el, mindez rád vár és nem kell, hogy egy glamour sorozat elkészítése előtt edzésre menj, lefogy, vagy bármit változtass magadon. Ne várj a következő hétfőre, vagy „majd”-ra, mert azt könnyű valami átlátszó, apró-cseprő indokkal tovább tolni, ahogy eddig is tetted (valld csak be, legalább magadnak...). A legtöbb ügyfelem a fotózás után kezd el edzeni, megy el fodrászhoz új frizurát csináltatni, mert a képek önbizalmat adnak nekik és megadják azt a pluszt, azt az utolsó löketet, ami az elhatározás megvalósításához kellett, amitől nem kell tovább várni a „következő” hétfőre, vagy „majd, ha”-ra.

Ilyenkor kell egy letisztult, szép glamourral megajándékozni magunkat vagy a párunkat.

4. El is érkeztünk a 40-50 éves hölgyekhez

20150922_102108_dsc1556-edit-2.jpg

 By: Balajti Mariann sztori fotós és kreatív producer 

Ez a korosztály az, amelyik könnyen elhiszi, amit a média sugároz és felveszi az általa sulykolt sztereotípiát: a nők ebben a korban vagy plasztikai sebészhez járnak, vagy ”öregek”, eljárt felettük az idő és inkább maradjanak otthon. De ez nem igaz! Nem szabad csak azért „megöregedni”, mert a csapból is ez folyik. Igenis LÉGY NŐ: legyél büszke önmagadra, arra aki vagy, arra amit elértél és még el fogsz érni! Az élet még csak most kezdődik: nyisd ki a szemed, tárd ki a lelked a világ felé. Gyere el egy Glamour fotózásra és meglátod: megáll a idő. Ahelyett, hogy elmagyaráznám mire is gondolok pontosan, egyszerűbb, ha elmesélem az egyik történetem...

Egy magasabb beosztású hölgy, komoly presztízzsel a háta mögött, konszolidált megjelenéssel, belépett a műtermembe. Leültünk beszélgetni, ugyan végtelenül kedves és pozitív volt, de az életkorából vagy esetleg a munkatapasztalatából adódóan, nem volt felszabadult. Az nem lepett meg, hogy egy 50 feletti csinos nő glamour fotózást kér, mert  szerintem ez a jó, igen is jár neki is. A fotózásra, ahogy azt korábban megbeszéltük sok-sok ruhával, cipővel, kiegészítővel készült. Látni kellett volna... egyszerűen sugárzott, kivirult, élt, szinte táncolt. Még szerencse, hogy női fotós vagyok, mert különben ez elég furcsa lenne, de így nyugodtan leírhatom: ahogy ott táncolt és pózolt, olyan volt mint egy igazi sztár, csillogott-villogott, pörgött-forgott, egyszerűen varázslatos volt. De ez nem csak egy egyszeri esett volt, azért ezt meséltem most el, mert nála lehetett csak igazán érezni azt, hogy képes volt átadni magát az érzéseinek, az újdonság varázsa magával ragadta és csak élvezte, hogy ez a nap róla és csak róla szólt.

Amikor átadtam a képeket ittunk egy üdítőt és elmesélte, mennyire jól érezte magát, mint egy királynő és elnézést kért, hogy az 1 órásra tervezett fotózás 3 óra múlva ért véget mert nem vette észre, hogy elszaladt az idő. (Bevallom, hogy én se, mert magával ragadott az ő öröme, boldogsága). Elárulta, mennyire büszke magára, hogy eljött erre a glamour fotózásra, mert nem csak neki lesz jó 20-30 év múlva újra megnézni  a képeket, de ha egyszer majd unokái lesznek és megmutatja nekik, vagy azok gyerekei meglátják mindenki egy csapásra megérti:

 Attól, hogy valaki 40-50-60 éves lehet  gyönyörű és szexi, nem kell elrejtenie magát a mások és a világ elől!

Úgy vélem, hogy minden életkornak meg van a maga varázsa és minden életszakaszban gyönyörű a lány/fiatalasszony/hölgy vagyis a NŐ. Mindenki megérdemli, hogy megmutassa önmagát egy olyan fotózás alkalmával ami hol vad, hol csábító de mindenképpen egyedi és tükrözi azt az életfázist amiben éppen vagy, megmutatja azt aki vagy: SZÉP és KÜLÖNLEGES.

Ha van kedved keres meg bátran és kitaláljuk együtt mi hozza ki belőled a legtöbbet! 

 Balajti Mariann sztori fotós és kreatív producer 0670/4250435

A képek Balajti Mariann sztori fotós és kreatív producer tulajdona. Ezen képek bármilyen nemű használata tilos. Az itt található képeket szerzői jogok védik, azok felhasználása engedélyköteles.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://balajtimariann.blog.hu/api/trackback/id/tr7712774332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz