Lépésről lépésre hogyan válasz Feleségednek/kedvesednek egyedi ajándékot

20170913_11252020170913_112520_dsc7172.jpg

by Balajti Mariann story fotós és kreatív producer (Figyelem a kép NEM illusztáció) 

A párok végre kezdik megérteni, hogy nem csak a drága ajándékok köthetik össze őket. Nincs azzal semmi baj, ha szívünk szerelme vágyik valamire és mi meg is tudjuk adni neki azt. De sajnos ez nem mindig van így. Sokkal fontosabb az egyediség, a kreativitás, mint az érték. Képzeld csak el milyen az, amikor egy igazi és maradandó élményt adsz neki és azt ő egyedül, vagy akár veled közösen élheti át.

Tudom, ezzel nem mondtam semmit, hiszen ma már mindenki „élményt” akar adni és azt hirdeti, hogy „ajándékozz meglepetést kedvesednek”: sétarepülés, tankozás, vitorlázás és sorolhatnám még. Ezek mind szuper ötletek, de mégsem teljesen egyediek. De mindenképpen sokkal kreatívabbak, mint a „nem tudok mit venni az asszonynak, itt egy parfüm” típusú ajándék.

Elárulom neked én, mit értek azon, hogy meglepetést! Remélem, segítek neked is.

Különleges ajándék ötletek: Karácsonyra, születésnapra vagy akár csak úgy neked, nektek vagy a kedvesednek.

1. Gyerekkori álom

A legtöbb nőben a lelek mélyén kislánykora óta benne él a hercegnő, a királylány, éppen ezért sokan nagyon várják az esküvőjüket és egy csodálatos varázslatként élik azt meg. Előfordul az is, hogy nem is hercegnő vagy hótündér akart lenni kislányként, hanem egy harcos amazon, egy igazi Xena.

Egy kedves férj, azzal keresett meg nemrég, hogy megajándékozná a feleségét születésnapja alkalmából egy hercegnős fotózással, mert a baráti családjukban volt az egyik hölgynek ilyen. Sajnos nem tudja, hogyan szervezze meg és hogyan mondja el neki, hogy közben meglepetés is maradjon. A beszélgetés során feltűnt nekem, hogy a kérdésekre nem azt válaszolja, amit ilyen esetekben hallani szoktam. Megkértem derítse ki titokban, hogy a felesége valóban arról álmodott gyerekkorában, hogy hercegnő lesz egyszer. Természetesen átbeszéltük az ehhez használható „titkos” stratégiát, hogyan tegye, miket kérdezzen tőle. Pár nap múlva hívott a férj a számára meglepő felismeréssel, nekem annál inkább nem volt az, hiszen sejtettem, hogy a kedvese mindig is harcos nő, megmentő akart lenni. Innen már gyerekjáték volt megtalálni a megfelelő karaktert.

.

15590192_671142399727402_4123704399577539080_n.jpgby Balajti Mariann story fotós és kreatív producer (Figyelem a kép NEM illusztáció) 

2. Álom szakma

Mindenkinek van kicsi korából hozott „mindig énekesnő / divattervező / színésznő / tanitónéni / stb. vagy tűzoltó / vadászrepülőgép pilóta / autóversenyző / stb. szerettem volna lenni, de nem lettem, mert...” milliószor megálmodott, de soha be nem teljesült jövőképe. Ennek néha egészségügyi, néha családi okai voltak, de van olyan is, aki azért nem lett az, ami szeretett volna, mert úgy gondolta érettfejjel, hogy az nem neki való. Képzed el, amikor „életed párja”, esetleg már gyerekeid anyukája/apukája is, aki ajándékba azt kapja tőled, hogy beteljesedik, még ha csak pár órára is a féltve dédelgetett álma és ezt meg is örökítjük neki. Te is részese leszel ennek a varázslatos élménynek, így nem csak egy ajándékot adsz neki végre hanem egy felejthetetlen közösélményben is részetek lesz! 

11846638_458923904282587_8604263812750855765_n.jpgby Balajti Mariann story fotós és kreatív producer (Figyelem a kép NEM illusztáció) 

3. Kitalált karakter

Legtöbb esetben a kitalált karakter egy film hőse szokott lenni: Lara Croft, Macskanő, vagy a kaptár főhősnője, de 1000 más is lehet. Imádom, mikor egy férfi azon gondolkozik, hogyan tudna örömöt szerezni a feleségének, kedvesének.

Egyik kedvenc fotózásom, egy Macskanős sorozat volt. A képeket sajnos itt nem mutathatom meg mivel ezek minden esetben a megrendelő saját tulajdonai lesznek de, hidd el csodálatosak lettek a füst patronos éjszakai képek. Minden akciónak, jelenetnek meg volt a maga varázsa.

11781885_454371544737823_3581671961124003146_n.jpgby Balajti Mariann story fotós és kreatív producer (Figyelem a kép NEM illusztáció) 

4. Történelmi alakok

 

Sokan szeretik azokat a filmeket, melyek történelmi alakokról szólnak, vagy egyszerűen csak érdeklődnek a régi korok iránt és szívesen bújnának egy reneszánsz úri kisasszony pompázatos ruhájába, vagy lennének búja barokk úrinők, akiket csodálnak a körülötte lévők. Egy képsorozat erejéig bárki lehet Kleopátra, szolgalány, indai hölgy vagy XIV Lajos, netán Mátyás király, vagy az utolsó Mohikán, vagy akár Winnetou és még sorsolhatnám sokáig. Az egyik kedves vendégem szolgalány szeretett volna lenni, amikor is a király, aki természetesen a férje volt, éppen bele lett szerelmes. Csodálatos képek születtek, de a történet igazi végét nem szeretném elárulni, legyen ez az ő titkuk.

 20170913_11200520170913_112005_dsc7119-edit.jpgby Balajti Mariann story fotós és kreatív producer (Figyelem a kép NEM illusztáció) 

5. Örök klasszikus

 

Igen, minden nő gyönyörű akar lenni: egy igazi modell, híresség, filmsztár. Van egy jó hírem! Mindenkiben benne van a lehetőség, hiszen mindenki gyönyörű (erről itt írtam már) Miért is ne váltanád valóra a kedvesed vágyait? Gondolj csak bele, minden nap keményen dolgozik, otthon várja a család, a gyerekek és a háztartás. Igyekszik veled is szeretetteljesen foglalkozni, hiszen téged választott gyermekei apjának. Igen, Ő az, aki megérdemli, hogy legalább egyszer igazi modell legyen és ezt TE, most megadhatod neki, legyen ez a TE meglepetésed a számára!  (ajéndékutalányt itt tudsz kérni.).

 

22140937_821178474723793_3794808620732157308_n.jpgby Balajti Mariann story fotós és kreatív producer (Figyelem a kép NEM illusztáció) 

6. Közös sorozat

 

A hölgyek imádják, ez mindig telitalálat és ennek több oka is van! Sajnos általában férfiakat (tisztelet a kivételnek) nem könnyű rávenni egy fotózásra. Sokszor könyörögni, olykor veszekedni kell velük, különböző női praktikákat, fortélyokat kell alkalmazni. Tapasztalatból tudom, hogy a családi fotózásoknál első alkalommal apuka mindig nagyon feszült, ideges, mert nem tudja mi vár rá. Pedig biztosra mondhatom: nem fog fájni… Soha, egyetlen alkalommal se húztam a fogat… Na jóóó, kivéve mikor a lányom már nagyon várta a Fogtündért, de az az első kis fránya fogacska csak nem hullott ki magától. De ez különleges alkalom volt. Másodikra ez is könnyebben ment, mint ahogy az apukák is tudják már mi vár rájuk és sokkal szívesebben jönnek el. Hogy miért arról ebben a bejegyzésemben olvashatsz bővebben. Ajánlom ezt a bejegyzésem akkor is kedves uraim, ha eddig stresszes volt a karácsonyi fotózás, akkor mindenképpen mutassák meg a feleségüknek és innentől kezdve nem lesz az. Képzeljük csak el, adott egy férj, aki általában olyan „nagy” kedvvel megy a fotózásra, mintha a fogát húznák és akkor, pont ez az úriember ad ajándékba egy páros fotózást a kedvesének… Mekkora öröm és meglepetés lenne ez a párjának. Mindenképpen legyen kamera vagy telefon az átadás pillanatában, mert a mély döbbenetet, ami a kedvesük arcán megjelenik azt meg kell örökíteni! Szerintem hónapokig az lenne a téma az ismerősök körében, hogy milyen csodás az Ő férje. Úgy gondolom, joggal lenne rá büszke, hiszen én is az lennék. Ha van kedved, akkor osztd meg velem is ezt a fotót, hogy veletek együtt örülhessek. 

20171004_11240820171004_112408_dsc8255-edit.jpgby Balajti Mariann story fotós és kreatív producer (Figyelem a kép NEM illusztáció) 

7. Extrém 

 

Vannak, akik különleges álmokat dédelgetnek, például kígyókkal, pókokkal szeretnének fotózkodni, vagy éppen csak festéket dobálva egymásra. Emlékszel még arra az SUV autó reklámra, amiben egy szürke autó festékbombákat kerülgetve menekül a városban… Mindenkinek vannak extrém álmai, de miért kellene ezeket magunkba tartani, ha akár meg is valósíthatók. Rengeteg különleges dolog van, ami elérhető, ami a bakancslistádról biztosan megvalósítható.

Van olyan különleges kérés, amit még én sem tudtam megszervezni. Egyszer egy oroszlánnal való fotózás lett volna a kívánság, de sajnos túl veszélyesnek bizonyult és nem kaptam engedélyt egyik magyarországi állatkerttől sem. De igen, van olyan, hogy a szerelmünk meglát egy képet egy magazinban, vagy a neten, vagy csak éppen tetszik neki valami és erre vágyna nagyon. Sokszor, mivel már maga a szervezés is nehéz, sok időt vesz igénybe és még fotóst is találni kell hozzá, sajnos ezek az ötletek, fellángolások még mielőtt igazán lángra lobbanhatnának el is alszanak. Te NE MONDJ le róluk! Ne engedjük, hogy csak parázs legyen a gondolataidban! Az idei Karácson szóljon az álmokról és a lángokról... Vágj bele bátran és lepd meg magad, vagy a kedvesed és valósítsátok meg az álmaitokat együtt. Ha gondolod, én szívesen megörökítem az álmaitok valóra válását.

12523182_512959448879032_4558502013621871746_n.jpgby Balajti Mariann story fotós és kreatív producer (Figyelem a kép NEM illusztáció)  

+1 Maga a folyamat

 

Mindig az az első kérdés, ha valaki megkeres, hogyan zajlik egy ilyen fotózás, mi történik.

Természetesen a kedvesed előtt mindent titokban kell tartani és ez rajtam nem múlik, de vigyázz, nehogy te elszóld magad a nagy készülődésben. Ha megfogadod a tanácsom, nem szólsz a barátoknak, ismerősöknek előre, nehogy valaki elszólja magát. Munkahelytől függően, általában hétköznapra tervezzük a fotózást. Ennek oka igen egyszerű, ha vannak gyerekek azok álltalában óvodában, iskolában vannak napközben, így nem gond a felügyeletük. Ha ismered a munkahelyi főnökét, akkor egyszerűen szólj neki, hogy egy szülinapi meglepetéssel készülsz a párodnak, de nem tud róla, így utólag dokumentálja a szabadnapot. Ez általában sokkal könnyebb, mint gondolnád, mert a főnökök is nyitottak a boldogságra, a meglepetésre és szívesen segítenek.

Amikor együtt, te meg én, kitaláltuk a történetet neked már csak egyetlen dolgod maradt - na a jó kettő:

  1. titokban tartani és ez a legnehezebb tapasztalataim alapján
  2. az adott nap előtt elintézni, hogy a kedvesed hajat mosson. Erre tudok néhány példát, bár szerintem neked is van ötlete. Biztos vagyok benne, hogy akár a gyereket is befűzheted egy kis csíntevésre…

A helyszínre az előre megbeszélt időpontra együtt érkeztek, ahol még semmit nem sejt a kedvesed, mert a meglepődés csak ezután jön. Fordász, sminkes, különböző jellemezzek vagy stylist és ha kell, még statiszták is lesznek ott velem.

Már ekkor elkezdek fényképezni, mivel a meglepetést mindenki másképp fogadja, de mindenképpen örömmel és azt a boldogságot is meg kell örökíteni. A hölgyek mindig olyan édesek, amikor meglepődnek. Volt, aki elsírta magát, volt, aki a férje nyakába ugrott és olyan is aki engem ölelt meg, pedig sosem találkoztunk előtte.

Ekkor, még egyszer egyeztetjük a történetet, amit mi már közösen megbeszéltünk, hogy a párod is tudja mi vár rá. Természetesen párhuzamosan az adott témára több szál is fut a fejemben, ezért könnyen tudunk apróbb módosításokat végezni.

+2. Hatása

 

Az együtt töltött idő – előkészületek: smink, öltözés és a fotózás - alatt végig mérhetetlen az öröm, a boldogság és a jó kedv. A visszajelzések alapján egyértelműen állíthatom egy csodálatos élmény lesz a kedvesednek. Meggyőződésem, hogy ez az a hihetetlen kategória, amivel mi nők szívesen büszkélkedünk a többi nőtársunk, a barátaink, ismerőseink előtt. Hiszen a párunk nem csak simán „vett valamit”, hanem szervezett, tervezett, készült rá és végig titkolta azt. A végeredmény egy felejthetetlen élmény együtt: neked és neki. Egy örök emlék, melyeket a képek nézegetése során bármikor visszaidézhettek. Még egy FONTOS dolog uraim: nem kell, hogy a hölgy modell alkat legyen, az utolsó divatlapból lépjen elő. SŐT, pont ez a lényeg, hogy egy ilyen fotózás, egy képsorozat hatalmas önbizalmat fog adni neki. Éppen ezért arra biztatok mindenkit: férfiakat, urakat, ha valami egyedi ajándékot szeretnének adni kedvesüknek nyugodtan, keressenek meg. Még az elfoglalt uraknak sem kerül sok időbe, hiszen a teljes előkészítést, szervezést és bonyolítását leveszem a válláról.

 

Balajti Mariann sztori fotós és kreatív producer 0670/4250435

A képek Balajti Mariann sztori fotós és kreatív producer tulajdona. Ezen képek bármilyen nemű használata tilos. Az itt található képeket szerzői jogok védik, azok felhasználása engedélyköteles.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://balajtimariann.blog.hu/api/trackback/id/tr9912830486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz